Pánik helyett!


A kialakult helyzet okán kezdtem bele legújabb blog bejegyzésem megírásába! Elsősorban, ami elindította, hogy néhány szóban írjak a témában az az a kezdeményezés, hogy

"Utald el szolgáltatódnak a kezelésed árát!"

Mindenekelőtt szeretném leszögezni, hogy maga a kezdeményezés egy nagyon szép gesztus! De! És itt a hangsúly, most a "de" szón van! Mikor, miért és hogyan várhatod el? Egyáltalán elvárhatod e?

Az utóbbi napok egyik legrosszabb felismerése minden bizonnyal az, hogy itt most nehéz idők jönnek! Nem csak Neked, nekem, mindenkinek! És nem is az a kérdés itt, hogy fel vagy-e készülve erre, hanem, hogy meddig kell felkészültnek lenned? Mikor lesz ennek ténylegesen vége? Ez az a kérdés amire most jelen pillanatban senki nem tudja a választ! Efelől senkinek sem lehetnek kétségei!

Tehát... Hoztál egy döntést miszerint határozatlan időre be kell zárnod. Nem tudsz szolgáltatni, nincs szükséged anyagokra,eszközökre! Ha nem tudsz szolgáltatni nem tudsz bevételt sem generálni. Ha nem lesz bevételed nem fogsz tudni miből termékekre sem költeni... és ezzel le is áll minden! Ezt még, ha szomorúan is, de tudomásul vesszük mindannyian!

De mit tehetsz Te most?

Szerintem ne várd el, hogy most az a Vendég Neked kifizesse a kezelés árát, akinek Te nem is tudtad a szolgáltatást biztosítani! Ne ossz meg ilyen jellegű dolgokat sem a magán, sem az üzleti oldaladon!

És tudod miért ne? Mert soha nem tudhatod, hogy a másik milyen helyzetben van vagy milyen helyzetben lesz! Igen, lesz akinek nem fog gondot okozni az, hogy akár hónapokra előre kifizesse Neked a pilláinak a töltését és lesz olyan, aki már lehet most sem tudná kifizetni a kialakult helyzet okán. Ne kelts bennük lelkiismeretfurdalást! Ne érezzék egy percig sem, hogy nem lesznek ugyanolyan fontosak majd számodra, mint azok, akik fizettek Neked úgy is, hogy nem szolgáltattál a részükre! Akarva akaratlanul kialakítasz két tábort, ami később, mikor kinyitod újra az üzleted (már pedig kinyitod idővel) nem biztos, hogy hasznodra válik majd! Tudom, hogy mindenkinek van legalább egy olyan Vendége, akiről tudod, hogy a pénztárcája egyik rekeszébe van rejtve a Neked és a Te szolgáltatásodra szánt összeg! Ő minden hónapban kigazdálkodja a Te munkád árát! És most lehet ő is egyike azoknak, akik csökkentett fizetéssel kényszerülnek tovább folytatni életüket! A számviteli dolgokba pedig már ne is menjünk bele és nem is szándékozom! És ezt kérlek értsd jól!

Mit tehetsz?

Szerintem nagyon hálás dolog, ha érdeklődsz saját és családtagjaik hogyléte felől. Hidd el sokkal jobban fog nekik esni, mintha elvárnál egy olyan dolgot, amit nem is várhatsz el!

Postolhatsz az oldaladon vagy akár privátban is megírhatod Vendégeidnek, hogy mit NE tegyenek!

Például:

- Ne kísérletezzenek otthon soros/tincses/mágneses pilla felhelyezésével, mert több kárt fognak csinálni maguknak és később Neked is!

- Ne kezdjenek el otthon hámlasztó programokat házilag!

- Ha fodrász vagy akkor ne osztogass színkódokat otthoni hajfestésre, ha körmös akkor írd meg nekik, hogy ne ragaszgassanak drogériákban kapható tippeket magukra! 

Szerény véleményem szerint, ha ennek vége mindenki jobban fog ránk, szépségipari szakemberekre vágyni, mint bárkire is a karantén után!

Hidd el nekem, hogy szüksége lesz Rád, a kezeidre, a munkádra! Nagyon fogja várni, hogy pillamentes szemeit újra a Te általad épített szett ékesítse! Hogy fénytelen, fakó bőre, melyet a stressz és az aggodalom is enyhén ugyan, de ráncosabbá tett újra általad legyen még szebb és élénkebb! Hogy a szemöldöke újra formás legyen és gyönyörű arcának még szebb keretet adva tündököljön! NE! Ne most tanítsd meg hogyan szedje, fesse, formázza! A végén úgyis Neked kell rendbe tenned.

Hidd el ott lesznek Neked! És nagyon várják, hogy újra Nálad szépülhessenek!

Egy másik téma, amit szeretnék érinteni! Kérlek ne ítéld el azt a szolgáltatót sem, aki MÉG dolgozik! Ő így döntött és egyenlőre egyetlen rendelet sem tiltja meg, hogy 15:00-ig szolgáltasson! Nem tudhatod, hogy egyedül neveli-e gyermekét/gyermekeit, mennyi bérletidíjat kell fizetnie, milyen adózási forma szerint adózik... Miért kell neki még mindig dolgoznia úgy, hogy saját egészségét is kockára teszi! Ne tömörülj csoportokba és szidd kórusba azt, aki nem hozzád hasonlóan cselekszik!

Mi az LbN Hungary-nél arra törekszünk, hogy Neked most kicsit könnyebb legyen! Lehetőséget adunk számodra olyan képzéseket igénybe venni 50% kedvezménnyel, amit eddig nem vehettél igénybe ilyen áron! Lehetőséget adunk számodra olyan ingyenes képzéseken résztvenni, amik eddig több tízezrekbe is kerülhettek! Lehetőséget adunk számodra olyan árkedvezményekre termékeinkre, amire eddig nem volt példa!

Továbbá biztosítunk Téged arról, hogy NEM értékesítjük termékeinket a lakosság számára továbbra sem! Sem professzionális maszkjainkat, sem képzéseinket, sem technikáinkat, melyekre csak Te vagy jogosult!

Kérlek ne add fel, ne hozz elhamarkodott döntést! Tanulj, fejlődj, pihenj, készülj fel jól hiszen nagy szüksége lesz Rád a Vendégeidnek!

Légy Te az az egy, aki pozitívan tekint a jövőbe!

Tisztelettel és szeretettel:
 
Csúri Nikolett